‘s Heerenloo 125 jarig jubileum

16-02-17

Hoe een jubileumfestival een nóg groter feest wordt? Vraag dat maar aan ons! Skippy-Rent verhuurt bijna alles. En we deden bij het Jubileumfestival ‘s Heeren Loo in Nijkerk nog veel meer. Lees vooral verder.

125 jaar groots gevierd

‘s Heeren Loo Midden-Nederland bestond in 2016 maar liefst 125 jaar. Een mijlpaal die de zorgorganisatie natuurlijk niet stilletjes aan zich voorbij liet gaan. Het was dé reden om groots uit te pakken voor cliënten en medewerkers met een jubileumfestival in Nijkerk. Ook mooi: tijdens het festival werd geld ingezameld voor Stichting Nijkerk sportief en gezond, om meer sportmogelijkheden te creëren voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar het Jubileumfestival ‘s Heeren Loo was vooral ook een onvergetelijke dag voor de bezoekers zelf. Mede dankzij Skippy-Rent.

Wat we deden

Er werd een groots jubileumfestival georganiseerd waarbij de cliënten werden getrakteerd op een feestelijke dag met fantastische attracties, leuke clinics, eten en drinken en als klap op de vuurpijl een spetterend optreden van Tim Douwsma. Vanaf de eerste ideeën tot de daadwerkelijke uitvoering is Skippy-Rent betrokken bij het evenement. Om te beginnen is er op schaal een tekening gemaakt waarop alle tenten, attracties, podium en stroomschema’s werden ingetekend. Deze tekening kon de organisatie ook goed gebruiken bij het aanvragen van de vergunning, waardoor dit proces extra soepel verliep. Vervolgens is er een uitgebreide planning gemaakt waarin aanlevering, op- en afbouw en begeleiding zijn uitgewerkt. Door veel aandacht te geven aan een goede voorbereiding is de opbouw zeer soepel verlopen, en na een geslaagd evenement hebben we alles volgens de strakke planning afgebroken en opgeruimd. In no-time is het terrein schoon en netjes opgeleverd.

We leverden attracties, bijvoorbeeld het survival parcours waar medewerkers en cliënten de uitdaging aangingen. Verder bouwden we een podiumtent van 10 bij 9 meter op, pagodetenten, een entreeluifel en een terrasoverkapping. En om ervoor te zorgen dat de optredens en het dansfeest ook een succes werden, stelden we voor de organisatie ook een stroomplan op.

Marco Leeuw: “De 3d-tekening geven een goed beeld van het eindresultaat. Onze cliënten, mensen met een verstandelijke handicap, werken ook mee in de organisatie. Het is voor hen erg fijn dat we kunnen visualiseren hoe het er allemaal uit komt te zien.”

Uitdaging: tenten op een sportveld

Onze tenten zijn bestand tegen windstoten tot in ieder geval windkracht 8. Maar daarvoor is het wel belangrijk dat ze verankerd zijn. Tijdens een evenement wilt u natuurlijk dat de tent gewoon op zijn plek blijft staan. De grootste uitdaging bij ‘s Heeren Loo Midden-Nederland was dat het evenement plaatsvond op een kunstgraskorfbalveld. Om het veld niet te beschadigen, moesten we dus een andere oplossing zien te vinden voor de verankering. We kozen ervoor te werken met mobiele ballastblokken: veilig en makkelijk verplaatsbaar.

Gerelateerde producten